ProdMac Oy:n toiminta-ajatuksena on auttaa asiakasta hyödyntämään investointejaan parhaalla mahdollisella tavalla koko niiden elinkaaren ajan. Toiminnan avainsanoja ovat tehokkuus, luotettavuus ja vastuunotto.


PRODMAC LAAJENI TÄYDEN PALVELUN TOIMITTAJAKSI

 

Prodmac laajeni täyden palvelun toimittajaksi

Kun Prodmac 2,5 vuotta sitten siirtyi yrittäjäpariskunta Mika ja Heta Koivuniemen omistukseen, toiminta pyöri puolentoista miehen voimin ja muutaman sadan tuhannen euron liikevaihdolla. Mika Koivuniemellä oli tuolloin selkeä visio, mihin suuntaan hän halusi pitkät perinteet omaavaa firmaa luotsata ja sitä kohti on kuljettu määrätietoisesti. Tähän päivään mennessä liikevaihto on moninkertaistettu ja Mikan rinnalla työskentelevät vaimo Heta Koivuniemi, erittäin kokenut myyntijohtaja Jukka Pulliainen ja huoltoinsinööri Erno Meriläinen. Haussa on lisäksi konemyynti-insinööri ja toinen huoltomies.

Miten tähän on päästy? ”Määrätietoisuudella, kunnianhimolla, lukemattomilla työtunneilla ja oikeiden ihmisten kanssa”, tiivistää toimitusjohtaja Mika Koivuniemi. Metalliteollisuudessa on tällä hetkellä positiiviset näkymät ja yritykset saavat ja uskaltavat investoida. Myös kulutustarvikkeiden kuten terien, teränpuhdistuharjojen ja voiteluöljyjen menekki kasvaa, kun sahoille riittää katkaistavaa. Tähän vaikuttaa muun muassa rakentamisen vilkastuminen. Suomeen myös investoidaan, mistä yhtenä osoituksena on Meyerin Turun telakan miljoonien eurojen arvoinen tuotantolinja, jonka Prodmac toimittaa yhdessä päämiehensä Röslerin kanssa.

Osaavaa henkilökuntaa

Viime vuoden lokakuussa palkattu Jukka Pulliainen on tuonut taloon lähes parin vuosikymmenen kokemuksen vannesahan teristä ja Suomen terästeollisuudesta yleisellä tasolla. Prodmacin toimittamien Behringer-sahanterien myynti onkin kasvanut voimakkaasti puolen vuoden aikana ja lisää kasvua haetaan edelleen. Jukan vahva tuotetuntemus ja Prodmac sahaukseen erikoistuneena yrityksenä ovat ainutlaatuinen yhdistelmä, jolla asiakkaita pystytään palvelemaan kokonaisvaltaisesti. Myös pyörösahan terien, erityisesti kovapalaterien, myyntiin on panostettu ja sekin alkaa kantamaan hedelmää.

Pitkänlinjan huoltoinsinööri Erno Meriläisen palkkaaminen Prodmacin omiin riveihin oli osa kasvusuunnitelmaa. Noin vuosi sitten kokenut Meriläinen luopui omasta yritystoiminnastaan ja siirtyi Prodmacille töihin. Tällä hetkellä huoltotöiden määrä on kasvussa, mitä osaltaan selittää sahauskaluston ikääntyminen. Ne, jotka eivät saa investointilupaa, turvautuvat yhä useammin huoltomiehen apuun. Laajempi tuoteportfolio tarkoittaa myös useampia asennuksia ja huollettavia merkkejä, joten Prodmac etsiikin nyt toista huoltomiestä kasvavaan tiimiinsä itsenäiseen ja liikkuvaan työhön.

Heta Koivuniemi aloitti työt yhteisessä yrityksessä puolisonsa rinnalla ensin osa-aikaisena ja tänään hän huolehtii taloushallinnosta, ostoista, varastonhallinnasta, myynnistä, varaosatilauksista ja lukemattomista muista juoksevista asioista. ”Pieni firma tarvitsee yhden jokapaikan höylän”, Heta Koivuniemi nauraa. ”Olen todella ylpeä Hetasta, siitä, miten hän on rooliinsa kasvanut. Kun ostimme Prodmacin, hän ei edes tiennyt, mikä on vannesaha ja nyt hän myy sujuvasti teriä ja muita kulutustarvikkeita koneisiimme”, Mika Koivuniemi kehaisee ja katsoo hymyillen vaimoaan.

Eurooppalaisia koneita

Yksistään ihmiset eivät kuitenkaan saa yritystä menestymään, vaan myös myytävien tuotteiden on oltava kunnossa. Prodmac on aina profiloitunut laadukkaiden eurooppalaisten koneiden toimittajaksi ja tuoteperheestä löytyvät Behringerin vannesahat, joita on Suomeen myyty noin 500 kappaletta vuodesta 1994 lähtien, Behringer Eiselen pyörösahat, Röslerin sinkopuhdistuslaitteet ja tärymaljat, Bewon putkisahat, Upmoviomin varastojärjestelmät ja tuoreimpana lisäyksenä LVD:n särmäyspuristimet sekä levy- ja putkilaserit. ”Taloudellinen tilanne ajaa yrityksiä tilanteisiin, joissa investointeihin käytettävä raha on tiukassa. Olemme kuitenkin halunneet säilyttää korkean profiilin ja laadukkaat tuotteet, jotka kestävät ja ovat järkevä sijoitus vuosien kuluessa. Olen ylpeä portfoliostamme”, Mika Koivuniemi kertoo ja lisää: ”Näitä huipputuotteita myymään tarvitsemme vielä toisen konemyyntiin erikoistuneen insinöörin.”

Prodmacin askelmerkit on hahmoteltu tulevillekin vuosille. Täyden palvelun kumppani, joka pystyy auttamaan terästeollisuuden toimijaa tilanteessa kuin tilanteessa, aikoo laajeta ja kehittyä asiakkaidensa hyväksi tulevaisuudessakin.